Acesta este modul prin care uleiul Farga este creat, Farga Centenaria, din măslini de peste 100 de ani
1. RECOLTAREA
Recoltarea se face doar atunci când nivelul de maturitate si punctul de coacere este optim.
2. TRANSPORTUL
Maslinele sunt transportate în cutii cu greutatea de 25 kg pentru a garanta starea perfectă a fructelor la sosirea la moară.
3. PRESARE LA RECE
Cu scopul de a-și păstra întreaga savoare, aroma și gustul, uleiul este obținut la rece la o temperatură sub 27 ºC.
4. FILTRARE NATURALA
Alături de filtrarea naturală care garantează păstrarea aromelor și a notelelor lor aromatice, măslinele sunt depozitate în rezervoare speciale din oțel inoxidabil, ferite de soare și oxigen.
Măslinele Farga sunt o varietate din sudul Cataloniei și Baix Maestrat. Aerul Mediteranei, solul este moale și clima are calități care ajută la cultivarea și producerea celui mai pur ulei de măsline din lume. Măslinele sunt culese manual și sunt presate în semi întuneric, ceea ce îl face cel mai pur ulei de măsline din lume. Acest ulei de măsline extravirgin va vedea lumina pentru prima dată când deschideți cutia. Măslinul farga este unul dintre cele mai vechi măsline cultivate astăzi în lume. Este, de asemenea, una dintre cele mai longevive, așa cum este clar în territorio del sénia, situat la unirea dintre Aragon, Catalonia și regiunea valencia. Pe aceste meleaguri, măslinii au reușit să supraviețuiască civilizațiilor succesive de-a lungul secolelor, oferind mereu uleiuri cu calități unice.